Hellenic Pharmaceutical Students’ Congress

Το Hellenic Pharmaceutical Students’ Congress είναι μία πρωτοβουλία και των τριών εθελοντικών φοιτητικών ομάδων Φαρμακευτικής Ελλάδας (ΣΦΦΕ - Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας, ATP - Aristotle Team of Pharmacy και GPSF - Greek Pharmaceutical Students’ Federation).
Απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές Φαρμακευτικής, αλλά και επαγγελματίες του χώρου και θα αναλύσει τις εξελίξεις της επιστήμης μας και της αγοράς εργασίας. Το συνέδριο θα φέρει σε άμεση επαφή τους φοιτητές των τριών τμημάτων Φαρμακευτικής, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, καινοτόμων ιδεών και προβληματισμών. Επίσης, θα συντελέσει στην επικοινωνία των φοιτητών με καθηγητές, επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του επαγγελματικού τοπίου και των προοπτικών ενός αποφοίτου Φαρμακευτικού τμήματος, αλλά και την απόκτηση γνώσεων που αφορούν τη Φαρμακευτική, ως επιστήμη και ως λειτούργημα.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, επαγγελματίες του χώρου του φαρμακείου, της βιομηχανίας, του νοσοκομείου, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του Ε.Ο.Φ και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν κάποιο θέμα συνοδευόμενο από κάποια πρακτική εφαρμογή. Θα περιλαμβάνει, δηλαδή, ομιλίες, Workshops & Case studies στα οποία θα είναι δυνατή η αλληλεπίδραση των φοιτητών. Συγκεκριμένα, η θεματολογία περιλαμβάνει τους κλάδους της φαρμακολογίας, φαρμακευτικής χημείας, φαρμακευτικής τεχνολογίας και φαρμακογνωσίας.
Το Συνέδριο θα αποτελέσει έναυσμα για να γνωρίσουν οι φοιτητές τη Φαρμακευτική και τους διάφορους τομείς της και να την αγαπήσουν ως επιστήμη, ώστε η φαρμακευτική κοινότητα να ενισχυθεί από επαγγελματίες ενήμερους, καταρτισμένους και συνειδητοποιημένους, οι οποίοι θα προάγουν το κοινό καλό, έχοντας παράλληλα ουσιαστική επαφή με το αντικείμενό τους.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των τριών Τμημάτων Φαρμακευτικής της Ελλάδος, καθώς και υπό την αιγίδα του ΕΟΦ, ΠΕΦΝΙ και ΕΦΕ.

Ποιοι είμαστε

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΦΦΕ)

Το Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών Φαρμακευτικής που γεννήθηκε με αφορμή το ερώτημα «Μετά το πτυχίο τι;». Σκοπός του είναι να παρουσιάσει στους εν δυνάμει κατόχους ενός πτυχίου Φαρμακευτικής τις επαγγελματικές δυνατότητες που τους δίνονται, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, τις κινήσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί επαγγελματίες του χώρου και που ένας αυριανός Φαρμακοποιός μπορεί να μιμηθεί, να καταργήσει ή να βελτιώσει.

Greek Pharmaceutical Students’ Federation (GPSF)

H Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες Φαρμακευτικής. Όραμα της Ένωσης είναι να εκπροσωπεί κάθε φοιτητή φαρμακευτικής της Ελλάδας και να προάγει τη συνεργασία για την εξέλιξη της φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης. Αποστολή της Ένωσης είναι να συμμετέχει ενεργά σε φοιτητικό και επαγγελματικό επίπεδο, φέρνοντας τη φαρμακευτική, τη γνώση και τους φοιτητές μαζί.

Aristotle Team of Pharmacy (ATP)

Το ATP (Aristotle Team of Pharmacy) είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε από προπτυχιακούς φοιτητές της Φαρμακευτικής με σκοπό την πραγματοποίηση επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων που σχετίζονται με τη Φαρμακευτική ως επιστήμη, αλλά και ως λειτούργημα. Συγκεκριμένα, η ομάδα στοχεύει στην ενημέρωση των φοιτητών για τα πλέον πρόσφατα ιατρικά και φαρμακευτικά επιτεύγματα, αλλά και στη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα υγιεινής, πρόληψης και θεραπείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Συνεδριακός Χώρος

Το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ανεγερθεί στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, σε έκταση 25 στρεμμάτων. Έχει αναπτυχθεί σε δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 9.300 τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.000 συνέδρους ταυτόχρονα. Είναι σχεδιασμένο με διεθνείς προδιαγραφές, εφοδιασμένο με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει και τη δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων (θέατρο, μουσική, χορό) και εκθέσεων υψηλών απαιτήσεων.

Πώς να προσέλθετε 🚌

Μπορείτε να πάρετε το 601-612 που έχει αφετηρία στην οδό Ερμού και Κορίνθου και στάσεις σε όλο το ύψος της οδού Κορίνθου και Πανεπιστημίου. Αφού το λεωφορείο μπει στην Πανεπιστημιούπολη η 4η στάση είναι το Συνεδριακό Κέντρο.

• τηλ.:+30 2610 996734  fax:+30 2610 997303 • e-mail: confer@upatras.gr, geonikolop@upatras.gr

Γνωρίστε την Πάτρα

Η Πάτρα είναι πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας και αποτελεί σημαντικό αστικό κέντρο.

Η πιο κοινή εξήγηση που δίδεται για την ονομασία της πόλης βασίζεται στη μυθολογία και σύμφωνα με αυτή προέρχεται από τον Πατρέα, τον μυθικό οικιστή της πόλης, έναν Αχαιό με καταγωγή από τη Σπάρτη. Κατά τον μύθο, ο Πατρέας, αφού ήρθε επικεφαλής αποίκων στην περιοχή της Αρόης, έδιωξε τους Ίωνες κατοίκους της και μεγάλωσε την πόλη μέσω της συνένωσης των προϊστορικών οικισμών της Αρόης, της Άνθειας και της Μεσσάτιδος και έδωσε στο συνοικισμό το όνομα Πάτραι.
Η πόλη της Πάτρας ήταν επίσης η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006.
Η Πάτρα διαθέτει πολλές πλατείες και χώρους πρασίνου μέσα στο κέντρο και στα γύρω προάστια.

Αξιοθέατα

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Το 2004, το μεγαλόπνοο όραμα της ζεύξης του Στενού Ρίου-Αντιρρίου έγινε πραγματικότητα. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί ορόσημο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και βελτίωσε ως μεγάλο κατασκευαστικό έργο την καθημερινότητα των κατοίκων όλης της ευρύτερης περιοχής, συντελώντας μεταξύ άλλων στην οικονομική ανάπτυξή της.

Φάρος της Πάτρας

Στην περιοχή Αγ. Ανδρέα κατασκευάστηκε το 1999 ο σύγχρονος φάρος ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο του παλαιού κατασκευής 1892 ο οποίος κατεδαφίστηκε το 1972. Βρίσκεται στα όρια της λιμενικής ζώνης, δίπλα στην ιχθυόσκαλα της περιοχής και απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα. Στο χώρο αυτό λειτουργεί καφετέρια και ουζερί και χρησιμοποιείται, επίσης, σαν χώρος για εκδηλώσεις και συναυλίες, ενώ στην περιοχή έχει δημιουργηθεί και πάρκο, αποτελώντας έτσι χώρο αναψυχής της πόλης.

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών

Είναι χριστιανική βασιλική και μαζί με τον διπλανό παλαιό ναό του Αγίου Ανδρέα, αποτελούν σημαντικό χώρο προσκυνήματος για Χριστιανούς από όλο τον κόσμο. Το εσωτερικό του ναού είναι διακοσμημένο με βυζαντινής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες και μωσαϊκά.

Αχάια Κλάους

Ο Πύργος της Αχάια Κλάους είναι το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που χτίστηκε το 1861 και μέχρι σήμερα παράγει μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά κρασιά. Στους χώρους του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το καταπράσινο περιβάλλον, τα ιστορικά κτίρια, τα ξυλόγλυπτα βαρέλια παλαίωσης από το 1873 της φημισμένης Μαυροδάφνης, καθώς επίσης, στην Κάβα Δανιηλίδος, να δοκιμάσει μερικά από τα εκλεκτά κρασιά του οινοποιείου. Η Αχάια Κλάους με το πέρασμα των χρόνων έχει τιμηθεί με 15 μεγάλα βραβεία, 51 χρυσά μετάλλια, 38 αργυρά και 32 διπλώματα.

Δασύλλιο

Νότιο Πάρκο